Tips for beskjæringsutstyr

Firmalogo
Argus kompetanse
Sikkerhetsopplæring, kurs, anleggsgartner, arborist og nettbutikk.
Gå til innhold

Tips for beskjæringsutstyr

Argus kompetanse
Beskjæringsutstyr kan fort bli en forbruksvare hvis det ikke ivaretas på en ordentlig måte, derfor vil vi med dette innlegget gi noen helt enkle og elementære tips for at de skal kunne brukes år etter år uten problemer.
Hos oss som nok bruker utstyret laaangt over gjennomsnittet - er det flere ting som er viktige, men disse tipsene burde gjelde alle - enten man er proff eller ikke.

- Første "bud" er kvalitet, for kjøper man kvalitetsutstyr så er man sikret at verktøyet har både lang holdbarhet, gir presise snitt uten riveskader (dette betinger selvfølgelig at de andre rådene i dette innlegget også følges) og også hindrer unødvendige inngangsmuligheter for sopp, sykdommer etc. Alle vekster er nemlig "levende" og dermed også utsatt for sykdom og smitte. Ved å investere i skikkelig utstyr vil man også skare miljøet ved at man mest sannsynlig slipper å kjøpe nytt til stadighet - i og med at kvalitetsutstyr varer i årevis ved hjelp av enelt vedlikehold og også fordi man kan bytte ut slitedeler (blad og fjær) hvis uhellet skulle være ute.

- Pass på å sjekke at alle skruer er godt skrudd til med jevne mellomrom. Dette sikrer at spesielt hagesaksene er tette og fine i skjærebladene og "klipper" som de skal.

- Det er viktig å olje bevegelige ledd for at saksene skal være lette å klippe med og beholde smidigheten.

- For å hindre at skjæreflatene på utstyret skal bli rustfarget og også for å hindre at kvae og annet klin fester seg og gjør utstyret lite fristende å bruke - så er det smart å ha rustløser på disse delene - gjerne etter hver gang de er brukt.

- En skikkelig kvalitetssaks både kan og skal slipes når den begynner å bli sløv og behøver derfor ikke å byttes ut pga. dette.


Dette er ting vi forholder oss til og selv etter mange års proff bruk er utstyret like fint og saksene vi har i bruk er nå mange år gamle og like fine. Vi har ikke en gang behøvd å bytte ut slitedeler enda til tross for til tider ganske hard bruk.
Vi kan derfor med hånden på hjertet si at alle produktene vi har i vår nettbutikk er der nettopp fordi dette er produkter vi selv bruker mer eller mindre daglig og har importert fordi de overholder de kravene vi har til kvalitet for at produktene skal holde.
Den avbildede saksen har faktisk vært produsert siden 1917 og har kun fått små justeringer opp gjennom alle disse årene, etter innspill fra arborister.

Hilsen Rune, Robin og Christine!


Robin Odden
Certification ID: NR-0041A

Sertifiseringsbevis

Argus kompetanse, Hvamsvegen 1340, 1929 Auli, Tlf. 930 93 549, Mail, Org. nr. 994 330 691
ISA sertifiseringslogo
Tilbake til innholdet